16.8.09

Krnsko jezero

Od doma dr. Klementa Juga v Lepeni nadaljujemo po široki markirani poti v smeri Krnskih jezer. Široka in ne preveč strma pot pa se po nekaj minutah hoje razcepi na dva dela. Leva, ki je nekoliko bolj strma je običajna, desna položnejša in nekoliko daljša pa je primerna za majhne otroke in starejše. Obe poti se do zgornje postaje žičnice večinoma vzpenjata skozi gozd in se na poti nekajkrat križata. Od zgornje postaje tovorne žičnice nadaljujemo po isti poti, ki se zložno vzpenja po široki transportni cesti, ki nas hitro pripelje do merjenja višine snega (vsako leto aprila). Od tu naprej se cesta začne spuščati in nas mimo odcepa za Veliko Babo hitro pripelje na naslednje razpotje, kjer zapustimo cesto in pot nadaljujemo levo navzdol po peš poti, ki nas v nekaj minutah pripelje do doma pri Krnskih jezerih (če nadaljujemo po cesti obidemo planinski dom).
Od doma nadaljujemo naravnost v smeri Krna in Krnskega jezera po zložni poti, kateri se kmalu priključi pot, ki obide planinski dom. Nadaljujemo mimo pastirske koče za katero pridemo na naslednje razpotje, kjer ponovno nadaljujemo v smeri Krna (levo Bogatin, Mali Šmohor in dom na Komni).
Zložna pot pa nas po nadaljnjih nekaj minutah pripelje do bisera Krnskega pogorja. Pred seboj namreč zagledamo Krnsko jezero in ob njem vabljive travnike za počitek.












Ni komentarjev:

Objavite komentar