9.11.10

Ob koncu tedna je na Tolminskem potekala širša iskalna akcija za pogrešanim 26-letnim Urbanom Oreškom iz Tolmina, ki ga svojci pogrešajo vse od 25. oktobra, ko je od doma odšel neznano kam. Policisti so, takoj ko so jih svojci obvestili, da Urbana pogrešajo, razpisali iskanje in preverjali, kje bi lahko bil.
V soboto nekaj minut po 12. uri pa je občan iz okolice Tolmina, pod vasjo Žabče ob levem bregu Tolminke (približno 500 metrov od t. i. Hudičevega mosta, ki se nahaja nad Tolminskimi koriti, kjer vodi lokalna cesta iz smeri Zatolmina do vasi Čadrg), našel bundo črne barve, ki naj bi jo nosil pogrešani.


Tolminski policisti so popoldan takoj sprožili in organizirali iskalno akcijo za pogrešanim Urbanom ter pregledali teren na zahtevnem delu struge v tolminskih koritih in v okolici omenjenega mostu. Iskanje so zaradi teme zvečer prekinili in jo nadaljevali v nedeljo zjutraj.


Poleg tolminskih policistov so v dvodnevni iskalni akciji sodelovali tudi člani PGD Most na Soči, PGD Tolmin, člani GRS Tolmin ter člani tolminskega društva za podvodne dejavnosti in člani kajakaškega društva iz Tolmina. Samo v nedeljo je tako pogrešanega Urbana iskalo 54 ljudi. V okviru omenjene iskalne akcije so preiskali širše območje struge reke Tolminke do sotočja z reko Sočo, vključno z akumulacijskim jezerom pri Mostu na Soči, a pogrešanega 26-letnika niso našli. Tolminski policisti bodo zato iskalno akcijo nadaljevali, ko bodo vremenske okoliščine in vodostaji reke Tolminke in kalnost reke Soče to dopuščali, dotlej pa bodo pogrešanega iskali v okviru svojih rednih nalog.
Policija prosi vse, ki bi o pogrešanem Urbanu Orešku kar koli vedeli, naj pokličejo najbližjo policijsko postajo oziroma interventno številko Policije 113 oziroma anonimni telefon policije 080 1200.


vir:24ur

Ni komentarjev:

Objavite komentar