27.11.10

zima zima

Zima, zima bela...

...vrh gore sedela,
pa tako je pela, da bo Mirka vzela,
ker on nič ne dela,
ker on nic se ne uči -
čakaj, čakaj Mirko ti!

Danes sva bila s Canijem pri Klopci. V snegu!
Bilo je res P R A V L J I Č N O. So trenutki v življenju, ki jih ne bom nikoli pozabila. Tale je nedvomno eden izmed takih. Čeprav sva bila sama, sva se imela skrajno fino. Pogledi so bili že prav zimski. Narava je res največji umetik. Zasnežena idilična smrekova vejevja in zgolj ropotanje in hrustanje snegeca pegeca pod mojimi (že kar udelanimi) gojzarcami so naredila posebno vzdušje. Edino, kar je res zelo škifo je, da se že hitro zdaj naredi tema. Tako moraš na vrhu kar brzeti, majco dol, jopo dol, preoblečt in gas. Na vrhu je bil še gorski sonček, tako da bi kar ostala  nekje tam gori, za vedno!
Brluzga se začne od senika navzdol. Tam je nekoliko bolj ''rjavo'' zasneženo, zato si pa toliko bolj poplačan, ko dospeš do klopce. Priznam pa, da je pot kar naporna in zmatra. Gaz namreč zahteva in pobere veliko več moči človeka, kot treking po suhem listju ali zemlji. Cani je že dobil goro piškotov, saj po poti nisva nič jedla. Že tako sem se bala, da bo preveč mraz navzdol, kar pa na sreči ni bilo, ker sva tako hitela. Ovita v windstoper, kapo, rokvaice in šal sva pač prišla do Tolmina oziroma do nadžabč, kjer naju je čakal ''taksist'' z našim ''yellow cabom'' (tati z mamino ibizo, ki je rumena po kateri je znana :) ).
 
Takšni trenutki dajo življenju vrednost. Včasih se zamislim, ali nisem resnično zajebala pri izbiri poklica. Družbi bo že koristil, predvsem v gospodarskem pogledu, saj je to izjemno zaposljiv poklic, ki ljudi prepričuje, da bodo srečnejši, če bodo vrzeli v sebi, ki so že tako prazne, zapolnjevali s produkti. Morda jih bom tudi sama primorana siliti v to in držati napetost. Kompulzivna potrošnja. To je zagotovo danes najbolj v razcvetu. A na žalost se rešitve za probleme ne da najti v Mercatorju, mogoče bi bilo bolje, če bi se malo bolj poglobili v medsebojne odnose in odšli na kavo k najboljšemu sosedu, ki nas ne razvaja.
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar