27.3.11

LEWIS pravi, da živimo le enkrat – če opravimo dobro, je tudi to dovolj.

Zaposlen in tmurn dan je za mano. Pa sem se odločila, da po vsem natipkam še ta post.
Zadnje čase sem spoznala, da pravzaprav nisem dosti zgrešila z izbiro študija, ki sem ga izbrala na račun žrtvovanja svoje precej drage psihološke plati. Psihologija je bila izjemna želja, ki sem se ji odrekla zaradi faktorja uporabnosti. Pa pravzaprav marketing ni dosti daleč od psihologa, ki s svojimi produkti vsiljuje impulzivno zadovoljevanje potreb preko potrošništva.
Prepričana sem, da smo danes ljudje vse bolj nagnjeni k zalivanju vrzeli, ki so psihološke jame. Če pojasnim po domače, mislim in opažam - ljudje, ki niso srečni, iščejo svojo uteho v produktih, ki naj bi izboljšale njihovo razpoloženje. A bistvo tega je cirkulacija.
Če bi produkti osrečili :) ljudi, potem bi izgubili svoje vodilo. Srečni ljudje jih namreč nebi kupovali in kapital se nebi obračal, kar bi zmanjšalo dobičke multikorporacij.
Nesrečni narcisoidni individualisti, ki so plod moderne družbe, so kot nalašč ustvarjeni za podleganje marketinškim trikom, kar pa danes uspešno utira svojo pot na vsa področja - od trgovine, do prava, zdravstva, uprave & šolstva. IZDELEK NE ZADOVOLJI POTREBE, LE POTEŠI KRATKOROČNO ŽELJO. Potem pa se po svoji progresivni naravi želja pojavi spet, v depresivnih trenutkih. In krog je sklenjen. Brezskrbi bodite, da vsi slogani, ki vas nagovarjajo, nikakor nočejo osrečiti vas ali vam pomagati k boljšemu zddravju.



Zato bo današnja objava posvečena pojmom, ki so zame pomembni. TO SO STVARI, KI ZAME NIMAJO CENE, A IMAJO IZJEMNO VREDNOST. Kot jih bom opisala, si ne sledijo hierarhično, z izjemo začetne. Vse ostale bom nanizala mešano. Vse so enako POTREBNE in POMEMBNE zame in za kvaliteto moje osebnosti. Prvo je ZDRAVJE, ki je v življenju zame najpomembnejše, a žal težko dosegljivo. Prav jaz res lahko povem, da si nihče ne zasluži, da bi mu ga zdravje sviralo. Najhuje je, če si ga uničiš sam in ugotoviš, da je pot navzgor naporna. A vsem lahko rečem, ne obupajte in vedno pazite nase, nekega dne si boste hvaležni.


ISKREN PRIJATELJSKI ODNOS človeku pomaga še v tako težkih trenutkih. Nikoli ne smemo pozabiti, da je nekje nekdo, na katerega se lahko obrnemo. Iskrenost je ključ pri preizkušnji. Sama imam občutek, da prijateljstva izginjajo in da tudi v te zveze stopa marketinški pristop. Vsi se gremo neko igro, kjer večinoma igramo na to, da ima kdo od nekoga korist.


CANI je sonček. PES JE BILA IN BO VEDNO OSTALA MOJA PRVA IN EDINA ŽIVLJENJSKA ŽELJA, TAKO VELIKEGA VESELJA MI NE BO PRINESEL VEČ NOBEN TRENUTEK, KOT MI GA JE TISTI, KO SEM V ROKE DOBILA SVOJO PRVO KEPICO IN POSTALA URADNA LASTNICA.

NARAVA je tista, ki celi rane. Ne potrebuje veliko besed ali pridevnikov. Je največja umetnica, ki je tudi fotografija ne more posnemati.

<3
So osebe, katere nikakor ni vredno poslušati in se ubadati z njimi, ker te imajo zgolj zato, da te izkoristijo. So pa tudi tiste, katerim NEKAJ POMENIŠ in tudi one veliko pomenijo tebi, zato je vredno pustiti svoje interese in jih dati na stran, da preživiš lepe trenutke. Sama sem se pogosto veliko obremenjevala z ljudmi, ki MENE niso bili vredni. Žal sem vedno reagirala tako, da sem se zaprla vase in krivdo pripisala sebi. Dovolj je bilo samoobtožb in občutkov krivde. POZITIVNE MISLI IN VOLJA SO TISTE, KI PRINESEJO NAJVEČJO KVALITETO NAŠEMU ŽIVLJENJU.

Ni komentarjev:

Objavite komentar