30.3.11

pA SMO SE IMELI FANJ

Na pohod smo se odpravili na en lep in topel dan na MATAJUR. Sama že lep čas nisem bila na tem vrhu, ''mala dva'' pa nista še nikoli obiskala tega lepega hriba, tako, da smo bili v veselem pričakovanju ;). Glede na to, da je do izhodišča potrebna vožnja, smo se odpravili že ob pol enih. Peljali smo se do Avse, ki se nahaja nad Kobaridom in tam pustili hiperčist in lep Avto :). Potem smo šli peš od parkirišča proti Matajurju.
Pot je najprej lepa, mehka in gozdna. Potem greš preko travnika, kjer se duša prijetno spočije ob naravnem in pristnem vonju kravjega dreka. 
Nato zavije pot navzdol in postane makadamska cesta. Sledi vzpon (ki se polagoma dogaja ves čas) proti cerkvici. Tam pa smo našli kar veliko snega, kar je ob kombinaciji temnih oblakov in vetra kar shladilo male tri pohodnike planince ;). Potem smo naredili pravo gaz in šli ob vznožju. Na koncu pa je šlo navzgor in prispeli smo do vrha.

Rabili smo približno dve uri, je pa bila pot (zaenkrat še) fajn za psa, ker je dovolj široka in ni nevarna, tako da lahko hodi poleg :P. Seveda sem dobila tudi mačice, nazaj grede pa sem iz avta skočila še po kronce, ki smo jih potem raztalali našim pridnim nonam in mamam, ker smo jim hvaležni, ker nam kuhajo :D. 
Pa da ne bo zgledalo, da se nam gre samo za korist. Sklenili smo, da je hoja v hribe najbolj zdrava, prijetna, klepetajoča, psom prijazna in ljudem koristna oblika športa, ki osrečuje vse :D. Ne vem, zakaj bi imeli veliiiko denarja in si za sprostitev kupovali drage storitve. Mi se imamo fajn, zastonj (no, razen banan in paninov, ki jih je pač treba financirati - prazna vreča ne stoji pokonci ;)) in se imamo radi. Sreče ne moreš imeti le zase, ali pa je ne moreš uživati.

REZULTAT DANAŠNJEGA DNE
- sita planinka
- smrčeči pes
- premočene gojzarce, ki jutri ne bodo za uporabo
- dva ožgana obraza ;)
- mačice in kronce kot spomin na fajn pohod
- brezhibno opran avto nazaj grede ;) 

  

Po vsem tem se boste najbrž še spraševali, kaj delam še zraven laptopa. Trenutno sem jezna, ker imam čisto novega, pa je že tipka odzunaj :/. Danger is commin.
Psihotični pes sosedov še kar vztraja pri svojem piskanju za ograjo.

Edina uteha je poln (ampak RES) hladilnik čokoladic Milky Way AMEO*.

Ni komentarjev:

Objavite komentar